Ga naar hoofdinhoud

15% KWPN’ers op WK in Lanaken

Willem Greve met Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Bijna 800 5-, 6- en 7-jarigen paarden komen deze week aan de start op het WK Jonge Springpaarden in Lanaken. Via de Blom Cup hebben zich een groot aantal KWPN’ers gekwalificeerd, maar ook uit andere landen staan KWPN’ers op de startlijst, het zijn er bijna 120. 45 nationaliteiten, 500 ruiters en amazones en 771 paarden staan op de voorlopige deelnemerslijst van het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Vanaf donderdag tot en met zondag staat het domein Zangersheide volledig in het teken van de jonge springpaarden.

38 vijfjarige, 48 zesjarige en 30 zevenjarige KWPN’ers hebben zich via diverse wegen gekwalificeerd voor dit prestigieuze kampioenschap. Zij beslaan 15% van het totale deelnemersveld. Naast het KWPN, nemen paarden deel van circa 30 andere stamboeken.

Eldorado van de Zeshoek hoofdleverancier

Van alle KWPN’ers is Eldorado van de Zeshoek hoofdleverancier, hij is van acht KWPN’ers de vader, gevolgd door Zirocco Blue VDL en Kannan met zes en Etoulon VDL, Dakar VDL, Arezzo VDL en Quality Time TN met vier.

KWPN-hengsten

Tussen alle deelnemers zitten ook verschillende KWPN-goedgekeurde hengsten. In totaal nemen er acht KWPN-hengsten deel: de zesjarige I Am Codex, Cascadello Boy RM, Incanto VDL, Indian Gold, Ipsthar en Illusion CL en de zevenjarige Hotspot en Highway M TN.

Klik hier voor de deelnemerslijst.
Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Bron KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook