Ga naar hoofdinhoud

WK Lanaken 5-jarigen: Zeven Nederlanders foutloos in eerste kwalificatie

Op het WK Jonge Springpaarden in Lanaken springen de vijfjarigen in de eerste kwalificatie op fouten en niet op tijd. Van de bijna 250 combinaties bleven er 73 foutloos en 'delen' daarmee de eerste plaats. Tot die groep behoren zeven Nederlanders: Zoï Snels, Michael Greeve, Martine Dimmendaal-Kempkes, Willem Greve, Kim Emmen, Bas Moerings en Gerben Morsink.

Jesther (Cardento x Guidam) sprong onlangs onder het zadel van Moerings al naar de tweede plaats in de finale van de Blom Cup. Het jaar daarvoor viel de hengst al op bij de vierjarigen met een negen voor het springen, maar bleef toen buiten de finale door wat fouten. Greve liet met Opium JW van de Moerhoeve TN (Kannan x Nabab de Reve) een goede ronde zien. De AES-goedgekeurde hengst werd aan het begin van dit jaar als toekomstpaard aangeschaft door Team Nijhof en Greve.

Foutloos

Na een vierde plaats in de finale van de Blom Cup een maand geleden maakte Jacksonville Eurohill (Emerald x Carambole) onder Michael Greeve ook in Lanaken indruk. Verder foutloos bleven Carina Z (Carthino Z x Guidam) onder Morsink, Qi Dao NH (Douglas x Havidoff) onder Emmen, Alandria Z (Andiamo Z x Quidam de Revel) onder Dimmendaal-Kempkes en Jandino (Dexter R x Sam R) onder Snels.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook