Ga naar hoofdinhoud

Update Boekelo: Alice Naber-Lozeman zeer snel door de cross

Alice Naber-Lozeman kwam net met een brede lach over de streep met haar tweede paard Coral Estate Harry Belafonte. Met slechts 1,20 tijdstrafpunten stijgt ze van de 84e naar de 26e plaats in het tussenklassement. Theo van de Vendel met Zindane reed ook een foutloze cross. Hij moest echter wel tijdfouten incasseren maar klom toch 35 plaatsen in het klassement.

In het onderdeel cross-country op Military Boekelo wordt het klassement flink door elkaar geschud. De winnaar van de dressuur Clark Montgomery had met zijn paard Loughhan Glen een weigering en zakte naar een voorlopige 23e plaats. Ook de nummer twee na de dressuur kon zijn koppositie niet vasthouden. Elmo Jankari reed zijn cross te rustig en liep 16,8 tijdfouten op, waardoor hij zakte naar de voorlopig veertiende plaats.

Raf Kooremans en MC B Vulcano zijn met de finish in zicht ten val gekomen. Koremans ging super door het parcours tot het bij hindernis 27 mis ging. Het duo lijkt aan de val geen verwondingen te hebben overgehouden.

Jan van Beek heeft met zijn Vamp du Monselet zonder hindernisfouten het parcours afgelegd. Het laatste deel van de cross reed Van Beek zijn negenjarige merrie wat behouden. Hierdoor moest de combinatie tijdfouten incasseren.

Iris Pemen is met haar Roosje Embregts zojuist goed over de eindstreep gereden. Er werd voor Pemen een weigering genoteerd op hindernis 7. Deze werd later gecorrigeerd omdat Pemen geen weigering had maar voor de alternatieve route koos. De amazone moest wel tijdfouten incasseren.

Tim Lips is met zijn schimmel Bayro door de finish gereden. In eerste instantie leek Lips alleen tijdfouten te hebben opgelopen maar even later bleek een safety pin gebroken te zijn waardoor extra fouten genoteerd werden. Bayro leek moeite te hebben met de bodem in Boekelo, maar de pas achtjarige KWPN´er geldt als een absoluut toptalent voor de toekomst.

Alice Naber-Lozeman is met ACSI Peter Parker tevreden over de finish gekomen. Naber-Lozeman had op hindernis 8 wat meer mogen toerijden en koos op de waterhindernis voor de alternatieve route. Daardoor moest de combinatie tijdfouten incasseren. Alice Naber-Lozeman na haar rit: “Het was erg glad onderweg. Ik ben heel blij en tevreden over mijn rit met ACSI Peter Parker.”

Bekijk hier de live-uitslagen.

Bron: Horses.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook