Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips houdt leiding in kampioenschap, Naber zeer snel

Update

Tim Lips reed zojuist op zijn verjaardag een degelijke, foutloze cross met Bayro (v. Casantos). Hij kreeg 6.40 aan tijdfouten maar hield wel de eerste plaats in het Nederlandse kampioenschap. In het individuele klassement staat hij tweede achter de Chinees Alex Hua Tian. Alice Naber en haar routinier ACSI Peter Parker galoppeerden naar de tot nu toe snelste tijd, slechts twee tiende over de optimale tijd. In het klassement staat ze op de derde plek.

Na de cross was Tim Lips duidelijk opgelucht over de prestatie met zijn Olympiade paard Bayro in de cross. “Ik moest er goed mijn hoofd bij houden”, vertelde hij na afloop. “Maar hij ging fantastisch! Het was heerlijk om voor eigen publiek te rijden. Ik kan me niet herinneren dat ik zo veel aanmoedigingen heb gehad in de cross.” Op hindernis 8 beleefde Lips nog wel een hachelijk moment toen Bayro op het C-element te vroeg af ging. Maar het liep goed af en leverde uiteindelijk niet veel tijd verlies op.

‘Geen risico’

“Ik heb geen risico genomen op de hindernissen”, vertelde Alice Naber na afloop van haar cross tegen Frans van Meggelen. “En op het hoofdterrein verliep het ook niet al te soepel.” Toch was Naber maar twee tiende over de optimale tijd en staat op dit moment tweede in het klassement.

Om de drek heen

“Het was moeilijk”, vervolgde ze, “moeilijk om binnen de tijd te rijden met deze bodem en bochtige parcours. Na de twee trakehners moest ik echt om de drek heen rijden.” De prestatie die Naber leverde met Peter Parker werd hierdoor alleen maar groter. Alice Naber besloot het interview met Van Meggelen door een applaus te vragen voor haar paard die voor de vijfde keer Boekelo liep en ook alle keren foutloos bleef.

Hua Tian nog op eerste plaats

Alex Hua Tian staat op dit moment nog eerste met Don Geniro, hij verspeelde zijn voorsprong op zijn concurrenten door 6.80 tijdfouten. Tim Lips, die na de dressuur tweede staat, start zijn cross om 13.23 uur in de cross.

De cross is live te volgen via RTV Oost en de livestream van Military Boekelo.

Klik hier voor de livescore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook