Ga naar hoofdinhoud

Alice Naber zorgt voor Nederlandse overwinning in CIC 2*

Alice Naber-Lozeman met ACSI Zamzam. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Alice Naber heeft een succesvol weekend in Maarsbergen achter de rug. Nadat ze eerder al als vierde eindigde in de CCI 2* met ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik XX) pakte ze ook de overwinning in de CIC 2* met ACSI Zamzam (v. Roven XX). Voor Patrick Verbakel en Coconut Girl (v. Coconut Grove XX) was er door een iets lagere score in de dressuur een tweede plek weggelegd.

Alice pakte met haar overwinning de enige Nederlandse zege in de internationale strijd in Maarsbergen. Met de vos ACSI Zamzam, die ook al wedstrijden heeft gelopen op driester niveau, won Nederlands meest ervaren amazone de wedstrijd.  Na een nette dressuurproef waarin ze 46.60 strafpunten op het bord zette, wist ze deze score dankzij een fouttloos springparcours en een foutloze cross binnen de tijd vast te houden. Ook Patrick Verbakel reed met zijn Coconut Girl een sterke wedstrijd en voegde geen strafpunten meer toe zijn dressuurscore van 48.40. Plek drie was voor de Duitse Laura Loge met Absolut Allegro (v. Quintero). Door een balk in het springparcours kreeg ze vier strafpunten bij haar dressuurresultaat toegevoegd en kwam ze uit op 50.90.

Elaine Pen vierde in CIC 1*

Beste Nederlandse resultaat in de CIC1* kwam op naam van Elaine Pen, die met Double Perfect (v. Oleon) vierde werd. Alice Naber was ook nu succesvol met de voshengst Famous (v. Albaran) en eindigde net achter Pen op plek vijf. In de CCI1* werd gastvrouwe Willemina van der Goes met Ekino (v. Carthino) als beste Nederlandse vijfde. De Duitse routinier Dirk Schrade won de wedstrijd voor landgenote Christina Hoffmann.

Ponyruiters

Ook voor de ponyruiters stond er in Maarsbergen een internationale wedstrijd uitgeschreven. Bondscoach Mans Buurman moet later deze week een beslissing nemen over het team waarmee hij afreist naar het Europees kampioenschap en hij bekeek de wedstrijd dan ook met extra belangstelling. Voor Nederland reed Britt van Rijsewijk haar Orchid´s Tigersun naar een knappe derde plaats. Kristy Snepvangers werd met Chanel vijfde, Okke Peemen met Hip Hop zesde. De zege ging naar de Belg Baptist Petillion met Hadgar.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: KNHS / Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook