Ga naar hoofdinhoud

Aliene Ruyter verspeelt topklassering door balk in CCI3*-S Radolfzell

Aliene Ruyter met Bomba, Foto: Jacquelien van Tartwijk

In het Duitse Radolfzell was Aliene Ruyter goed opdreef. In de korte 3* stond de amazone met haar Verdi TN-nakomeling Bomba na de dressuur en de cross op een mooie vijfde plek. Helaas zakte Ruyter door een balk in het springen naar de veertiende plek in het eindklassement. Ingrid Klimke won met SAP Hale Bob OLD (v. Helikon xx) de wedstrijd op haar dressuurscore.

Aliene Ruyter en Sanne de Jong waren met hun paarden naar Radolfzell gereisd. De beide amazones reden met hun paarden een sterke cross en klommen op in het klassement. Ruyter kwam met Bomba foutloos rond met slechts 0,8 tijdfouten wat haar naar de vijfde plek in het klassement bracht. De Jong reed haar schimmelmerrie Enjoy (v. Cartano) ook foutloos door de cross en finishte op de optimale tijd. Sanne de Jong steeg hiermee van de 40ste plaats na de dressuur naar de veertiende plek.

Hindernis 10A

In het afsluitende springparcours was hindernis 10A de spelbreker. Ruyter en De jong kregen op deze hindernis beiden een springfout en moesten hun goede klasseringen weer prijsgeven. Aline Ruyter werd veertiende, Sanne de Jong negentiende.

Klimke wint

De zege in de korte 3* ging naar Ingrid Klimke en haar WK-paard Hale Bob. Na dat het paar een val in de cross van Kreuth had, besloot Klimke het paard in Radolfzell nog een keer te rijden als voorbereiding op de Badminton Horse Trials ver twee weken. De Duitse eindigde de wedstrijd op haar dressuurscore van 23,90.

Nederlanders in de 2*-L en S

In de lange 2* was er nog een 24ste plaats voor Sanne de Jong en het zevenjarige talent Hatary MBF (v. Quasimodo vd Molendreef). Het paar bleef in de cross en springen zonder hindernisfouten en had alleen wat tijdfouten in de cross. In de korte 2* reed Annemiek Wieken Don Vino (v. Van Gogh) naar de negentiende plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook