Ga naar hoofdinhoud

Amerikaanse eventingruiter verliest paard bij verkeersongeluk

Gisterochtend zijn zes paarden van de Amerikaans eventingruiter Michael Pollard betrokken bij een verkeersongeluk vlakbij zijn stal in Dalton, Georgia. Het ongeluk werd veroorzaakt doordat een andere auto op de rem ging staan en hierbij de wagen van Pollard over het hoofd zag.

De wagen sloeg om waarna vijf paarden: Icarus, Schoensgreen, Hanni, Jude’s Law, Raphael en Little Star door de groom werden bevrijd met kleine schrammen. Echter Michael’s nieuwe paard, de hengst VDL Ulando H (v. Corland) stierf ter plaatse. Zijn eigenaar Ruth Armstrong is “meer dan gebroken” door het verlies van haar paard.

Op Facebook schrijft Pollard: “Ulando leek het meest belovende paard op stal. Volgens de dames was hij net een huisdier van me. Ik ben vol van verdriet, ik had graag gewild dat het anders was.”

Met Hanni won Michael overigens team goud bij de Pan American Games in 2011.

Bron: horses.nl/horseandhound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook