Ga naar hoofdinhoud

Andreas Dibowski’s toppaard Avedon wordt leerpaard voor junioren amazone

Andreas Dibowski met FRH Butts Avedon
Andreas Dibowski met FRH Butts Avedon Foto: Lynn van Woudenbergh/ www.arnd.nl

Op Facebook en Instagram maakte Andreas Dibowski uitvoerig en emotioneel dat FRH Butts Avedon (v.Heraldik xx) niet langer onder het zadel van de Duitser op het grote internationale toneel ten strijde zal verschijnen. Het duo had een geweldig seizoen en daarmee stoppen ze op het hoogtepunt zoals de ruiter zegt: "Wanneer het het mooiste is, moet je stoppen."

In de 4* van Strzegom pakte Dibowski met Avedon de overwinning, in de 4* van Kronenberg werden ze derde en in de zware 5* wedstrijd van Pau werd het koppel achtste. “Het was iets speciaals om dit uitzonderlijk mooie paard op te leiden en op wedstrijden uit te brengen. Om met hem te juichen en met hem te lijden.”

Dibowski startte Avedon in 2009 voor het eerst op een internationale wedstrijd en heeft in totaal tien jaar met de ruin samen gestreden. Lara Krüger, de kleindochter van teamarts Manfred Giensch, zal de teugels van de 16-jarige ruin overnemen. Daarmee wordt de zeer ervaren Avedon nu een zeer fijn leerpaard voor de junioren amazone.

Bron: Reiterrevue/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook