Ga naar hoofdinhoud

Bavaria 0.0 Eventing Team krijgt eigen trainingscentrum

Tim en Martin Lips, Pieter Swinkels van Bavaria en de teamleden. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk
Lips Stables, Hippisch Centrum De Schalm en Bavaria slaan de handen ineen. De drie ondernemers gaan een samenwerking aan voor de komende drie jaar. Hippisch Centrum De Schalm wordt een trainingscentrum waar eventingruiters begeleiding krijgen op weg naar de wereldtop.

Tim Lips begon vorig jaar een eigen commercieel eventingteam, het Bavaria 0.0 Eventing Team, een nationale wedstrijdcyclus en de Bavaria Eventing Trophy. Vanaf dit jaar wordt dit uitgebreid met een eigen trainingscentrum, waardoor Hippisch Centrum De Scham ter beschikking wordt gesteld.

Top en breedtesport ondersteunen

De eventingruiter licht toe: “Het Bavaria 0.0 Eventing Team biedt talentvolle eventingruiters begeleiding op weg naar de wereldtop en Tokyo 2020. De samenwerking fungeert voor deze ruiters als springplank om aansluiting te vinden bij de senioren en de eventingsport te bedrijven op topsport niveau. Maar de eventingsport in Nederland heeft zoveel meer te bieden dan alleen topruiters. Het is een familiesport bij uitstek en bij dit soort wedstrijden komen we allemaal bij elkaar om samen van de sport te genieten. Daarom hebben wij ook gekozen om zowel de top als de breedtesport te ondersteunen.”

Midden van het land

Lips had zelf in Breda al een TTC gecertificeerd trainingscentrum, maar wilde ook graag in het midden van het land over een trainings- en wedstrijdaccommodatie beschikken. Daardoor kwam hij uit bij Gert Boonzaaijer, eigenaar van Hippisch Centrum De Schalm. Boonzaaijer geeft aan enthousiast te zijn over te plannen en hoopt de eventingsport naar een hoger level te kunnen tillen.

Bron: Facebook Bavaria 0.0 Team

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook