Ga naar hoofdinhoud

Blom met Giant Prospect BB vijfde na eerste dressuurdag

Op het Wereldkampioenschap voor jong eventingpaarden in het Franse Le Lion d'Angers is Merel Blom goed begonnen aan het eerste onderdeel, de dressuur. Met de zesjarige Lauries Crusador-zoon Giant Prospect BB kwam ze uit op een totaal van 42,6 strafpunten, goed voor de voorlopig vijfde plaats.

Giant Prospect BB is gefokt uit de elite sport (drs) merrie A-Flieka, een dochter van Jazz. Vorige maand stuurde Merel Blom de al naar de KNHS-titel bij de zesjarigen. Met haar voorlopig vijfde plaats heeft ze een goede uitgangspositie voor de cross en het springparcours.

Nienke van Roekel eindigde net buiten de top tien in deze leeftijdscategorie. Haar dressuurproef leverde 48,8 strafpunten op.

Zevenjarigen

De beste Nederlandse prestatie bij de zevenjarige eventingpaarden werd neergezet door Willemina van der Goes-Petter. Met Fulco reed ze 54,4 strafpunten bij elkaar en neemt daarmee de voorlopig zestiende positie in beslag. Met de Azteca VDL-nazaat eindigde Van der Goes-Petter vorig jaar op de 28e positie bij de zesjarigen.

Morgen rijdt de tweede helft de dressuurproef.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook