Blom start seizoen sterk met vierde plaats - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Blom start seizoen sterk met vierde plaats

Merel Blom. Foto: Lonneke Ruesink
Eventingamazone Merel Blom beleefde dit weekend een sterke start van het seizoen tijdens de CIC* in het Portugese Barroca D’Alva. Met Analyze This (v. Accorado’s Ass) wist ze na een knappe dressuurscore van bijna 70 procent haar plek in de top vast te houden in de crosscountry en het springparcours. Ze werd daarmee vierde in een sterk deelnemersveld.

Over de dressuurproef was Merel al erg tevreden. “Dat ging goed, maar kan nog verbeterd worden.” In de cross was er slechts 2,8 tijdfout. “In het begin was hij nog iets sterk en hebben we een paar seconden verloren, maar het ging absoluut heel erg fijn.” Na een foutloos springparcours was de goede klassering een feit.

De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Amerikaanse Elisabeth Halliday. Karin Donckers reed de ervaren Lamicell Charizard naar de tweede plek. Jan van Beek nestelde zich in de top tien met de Indoctro-zoon Anteros (8e) en Bridget (10e). De Portugees João Duarte Silva won de tweesterrenwedstrijd.

De wedstrijd werd overschaduwd door het overlijden van de Fransman Bruno Bouvier. Hij verongelukte tijdens de crosscountry.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook