Ga naar hoofdinhoud

Boekelo schaft gebruik strobalen af

Foto Lonneke Ruesink
Het 'strodorp' van Military Boekelo-Enschede moet wellicht een andere naam gaan krijgen. De organisatoren van het jaarlijks drukbezochte evenement willen van de strobalen af, die jarenlang bepalend waren voor het aanzicht van het 'Strodorp'. "Ze zijn niet meer van deze tijd", aldus  voorzitter Robert Zandstra. 

Bij de komende editie (6-9 oktober 2016) zullen de strobalen niet of nauwelijks meer te zien zijn. Alleen in de stallen worden nog balen stro gebruikt. “Om brandgevaar te voorkomen moesten strobalen met een chemisch goedje worden behandeld. Dat is milieu-onvriendelijk. Bovendien moeten we alle balen na het evenement weggooien. Vanwege de duurzaamheid stoppen we dus met het gebruik van strobalen”, legt Zandstra uit.

Bij het drie-sterren-evenement werden jaarlijks honderden strobalen gebruikt als afscheiding, sierelement of zitplek. De Military Boekelo dubt nog over de vraag of de naam ‘Strodorp’ gehandhaafd wordt voor het evenemententerrein met zijn vele shops, drank- en eetstandjes.

Bron: Tubantia

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook