Ga naar hoofdinhoud

Boekelo wacht spannende finale

Na de dressuur en de crosscountry zijn er nog twee Nederlanders in de race voor de eerste plaats in Boekelo. Zou er eindelijk een Nederlander de legendarische eventingwedstrijd winnen? Zowel Tim Lips als Alice Naber-Lozeman zijn kandidaat voor de winst.

Lips staat momenteel derde met Bayro (v. Casantos), na een uitstekende dressuurproef en een goede cross. Naber-Lozeman neemt met ACSI Peter Parker (v. I’m Supposin xx) de vijfde plek in het klassement in.

Aan de leiding staat de Nieuwzeelander Tim Price met de vlakbij Boekelo gefokte Cekatinka (v. King Kolibri). Op de tweede plaats staat de Chinese ruiter Alex Hua Tian. Het verschil tussen Price en zijn landgenoot Mark Todd, die zesde staat, is minder dan vier punten, waardoor ook de afsluitende springproef op zondag nog heel spannend wordt. Alle kansen dus nog voor Lips en Naber.

Initiatief voor Bayro

Tim Lips heeft in Bayro een zeer goed eventingpaard en ze gingen als een speer door de cross. Op één combinatie dreigde het even mis te gaan. “Het was een combinatie van sprongen en de afstand naar het derde onderdeel zou in drie galopsprongen overwonnen moeten worden, maar dat lukte me niet. Ik zag dat het ook niet zou lukken in vier en dus liet ik het maar over aan Bayro. Dat was de eerste keer in onze gezamenlijke loopbaan dat ik het initiatief aan mijn paard overliet en dat pakte heel goed uit. We konden steeds overal de kortste weg kiezen en dat scheelde echt tijd”, vertelde Lips.

Ook bondscoach Bettina Hoy kon breed lachen. “Ik ben echt trots op deze beide ruiters, die fantastisch hebben gepresteerd. Ik hoop dat we eigenaren vinden die bereid zijn om toppaarden aan deze toppers beschikbaar te stellen”, aldus Hoy.

De Jong op derde plek in NK

Ook het Nederlands kampioenschap wordt tijdens de Military verreden. Lips gaat aan de leiding, gevolgd door Naber-Lozeman. Debutante Sanne De Jong staat met Enjoy verrassend derde in het Nederlands kampioenschap.

In de tussenstand neemt Sanne de Jong de 44ste plek in. In eerste instantie stond zij veel lager, omdat zij in de cross bij de watercombinatie een vlag gemist zou hebben. Nadat een protest hierover werd gehonoreerd, werden haar de 50 strafpunten kwijtgescholden.

‘We beloven niks’

Of Bayro en ACSI Peter Parker foutloos het springparcours af zullen leggen durfden Lips en Naber niet te beloven. “De kans dat voor het eerst in de 47-jarige historie van de military een Nederlander de wedstrijd wint is nog nooit zo groot geweest als nu. Ik weet dat we alle twee ons best doen om de eerste te zijn”, stelde Tim Lips.

De Military Boekelo is live te volgen via de livestream.
Klik hier voor de tussenstand na de dressuur en crosscountry

Bron: Persbericht Military Boekelo

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook