Ga naar hoofdinhoud

Merel Blom voorlopig aan de leiding NK Eventing

Na de tweede dressuurdag in Boekelo, waar niet alleen internationaal veel op het spel staat voor de Nederlandse eventingruiters, maar ook de nationale titel, gaat Merel Blom met Ceda (v. Arakorn) aan de leiding voor het NK.

Blom, die vanmorgen bekend maakte dat ze haar tweede paard Chiccolino (v. Chico’s Boy) niet zou starten zodat ze zich helemaal op Ceda kan focussen met het oog op het Olympisch ticket  voor Nederland, werd unaniem op de eerste plaats werd gezet. Toch geeft de score van 69,65%, wat neerkomt op 30,4 strafpunten maar een kleine voorsprong in het klassement.

Voorlopige top vijf

Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) en Raf Kooremans met  Dimitri  (v. Vaillant)  volgen Blom met minder dan twee strafpunten verschil. Beide combinaties kregen 67,71% voor hun dressuurproef, wat neerkomt op 32,3 strafpunten. Ilonka Kluytmans en Image of Roses (v. Sheyenne de Baugy) volgen op hun beurt met 33,1 strafpunten op plek vier en Nina de Haas maakt met Divine H.E. (v. Sir Shutterfly) de voorlopige top 5 compleet met 36,8 strafpunten.

Internationaal leaderboard

Internationaal staat Blom op de twintigste plek met Ceda. Sandra Auffahrt gaat met  Let’s Dance (v. Lancer II) aan de leiding met 24,90 strafpunten. Op kleine afstand (25,6 strafpunten) volgt de Japanner Yoshiaki met de dressuurgefokte KWPN’er Bart L (v. United) en Laura Collet met London 52 (v. Landos) en Christopher Burton met Clever Louis (v. Cyrkon xx) delen de voorlopige derde plek met 26 strafpunten.

Het voorlopige individuele klassement:
1. Sandra Auffarth  – Let’s Dance 73, 24,90
2. Yoshiaki Oiwa  – Bart L JRA, 25,70
3. Laura Collet  – London 52, 26,00
Christopher Burton – Clever Louis, 26,00

20. Merel Blom  – Ceda, 30,40
45. Janneke Boonzaaijer  – ACSI Champ du Tailleur, 32,30
45. Raf Kooremans  – Dimitri, 32,30
55. Ilonka Kluytmans  – Image of Roses, 33,20
84. Nina de Haas  – Divine H.E., 36,80
86. Andrew Heffernan  – Gideon, 38,10
95. Jordy Wilken  – Burry Spirit, 40.80
96. Nina de Haas  – Cocu, 41,50

Tussenstand NK

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook