Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo verplaatst naar 2021

Michael Jung met Creevagh Cooley, Boekelo 2019. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De vijftigste editie van Military Boekelo, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, is afgelast. Het bestuur heeft dit besluit genomen na intensief overleg met vertegenwoordigers uit de nationale en internationale hippische sportwereld, haar medewerkers, founders en sponsoren. De jubileumeditie is verplaatst naar volgend jaar, van 7 tot 11 oktober.

De mogelijkheid om de Military, eventueel zonder publiek, door te laten gaan, is tot het laatste moment overwogen. Het 4-sterren niveau waarop Boekelo wordt verreden is van internationaal en Olympisch niveau en vraagt om een topsport-faciliteit en een infrastructuur waaraan geen concessies kunnen worden gedaan. Zonder publiek en het grotendeels ontbreken van financiële ondersteuning is dit onmogelijk te realiseren. Bovendien vinden de organisatie en haar partners dat het past bij de eigen verantwoordelijkheid om in deze tijden de gezondheid van de samenleving voorop te stellen.

‘Alles is de revue gepasseerd’

“Sinds het begin van de coronacrisis is steeds gekeken welke opties er mogelijk waren om dit topsportevenement door te laten gaan. Alles is de revue gepasseerd. Zonder publiek en aangepaste maatregelen, alles,” aldus voorzitter Robert Zandstra. “Wij hebben tot het kabinetsvoornemen voor evenementen bekend werd gemaakt, samen met de FEI gekeken of wij de wedstrijd door konden laten gaan.”

Knoop doorgehakt

“Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt. De Military draait om het samenbrengen van paarden en mensen in een omgeving waar topsport op de eerste plaats komt. Eerst de samenleving langzaam op de rit krijgen is nu uiterst belangrijk. Daarom gaan we niet doormodderen, maar stellen het voor één jaar uit. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.”

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook