Ga naar hoofdinhoud

Böhe aan de leiding in Boekelo, Naber-Lozeman in klassement NK

Update
De leiding van het klassement van Military Boekelo is na de cross in handen van de Duitse amazone Stephanie Böhe en de Heraldik-zoon Haytom. Het beste resultaat voor Nederland werd neergezet door Alice Naber-Lozeman, die in het zadel van Coral Estate Harry Belafonte (v. Heraldik xx)  op de twaalfde plaats staat met haar dressuurscore van 53,90 strafpunten. Pech was er voor Tim Lips en Jordy Wilken, die beide ten val kwamen. Het Nederlandse team staat na twee onderdelen op de zilveren positie.

Met de Phin Phin-zoon Brent kwam Lips ten val op het bovenste element van de Langezaal-hindernis. Lips had geluk, zijn paard landde naast hem. Paard en ruiter bleven beide ongedeerd. Met zijn andere paard Keyflow (v. Colonel Collins xx), die onder Lips zijn laatste wedstrijd loopt, bleef hij foutloos in de cross maar bleef niet binnen de toegestane snelheid, waardoor er 12 strafpunten bij hun score opkwamen.

Wilken werd na zijn val ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Zijn paard Burry Spirit (v. Casco) bleef ongedeerd.

De wedstrijd heeft voor enige tijd stilgelegen nadat de Italiaanse ruiter Pietro Sandei met zijn paard Rubis de Prere (v. Fedor de Seves) ten val kwam in een lus na de derde hindernis. Sandei werd op ter plaatse op het terrein onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Venijn in de staart

Stephanie Böhe met Haytom. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Stephanie Böhe met Haytom

Het venijn van de wedstrijd zat ‘m in de staart. Böhe vertrok als één na laatste starter en dankzij een foutloze cross eindigde ze op haar dressuurscore van 43,90 strafpunten. Alleen de laatste starter, de Amerikaanse Lauren Kieffer, kon hier nog verandering in aanbrengen, maar zij kreeg met Meadowbrook’s Scarlett (v. All in Black) 2,40 strafpunten wegens een tijdsoverschrijding. Zij komt daarmee uit op een totaal van 44,50 strafpunten.

De derde plaats is voor Andreas Dibowski en de Hannoveraans gefokte Heraldik-zoon FRH Butts Avedon. Na een foutloze cross was de leiding van het klassement lange tijd in zijn handen. Met 45,40 blijft hij ruim een punt voor op Sir Mark Todd en Kiltubrid Rhapsody (v. Cascaletto St. Ghyvan Z). Todd scoorde 42,30 strafpunten in zijn dressuur en moest daar 4,40 punten aan toevoegen na de cross. Hij bleef foutloos, maar niet binnen de tijd.

De top vijf wordt compleet gemaakt door de Ramiro B-zoon Cooley SRS en zijn Britse ruiter Oliver Towned.

Een zeer goede bodem zorgde ervoor dat er acht combinaties binnen de toegestane tijd over de finish kwamen.

Nederlandse kampioenschap

Alice Naber-Lozeman met Harry Belafonte Foto: Shannon Brinkman/ www.arnd.nl
Alice Naber-Lozeman met Harry Belafonte Foto: Shannon Brinkman/ www.arnd.nl

Naber-Lozeman gaat in het klassement voor het Nederlands kampioenschap aan de leiding met Coral Estate Harry Belafonte. Ze bleef ook met ACSI Zamzam, een zoon van de volbloedhengst Roven, en Coral Estate Curacao (v. Ramiro B) foutloos. Met eerstgenoemde kwam ze net niet binnen de tijd over de finish en kreeg 0,80 strafpunten. Met laatstgenoemde zag ze 7,60 strafpunten op de teller verschijnen.

Elaine Pen, die een lange periode van pech heeft gekend, zette in Boekelo een erg goede drie-sterren cross neer. Met de Diamond Hit-zoon Dostowjeski kreeg ze slechts 6,80 strafpunten voor de tijd. Ze volgt Naber-Lozeman op de tweede plaats in het klassement voor het NK. Pen, die voor langere tijd niet op dit niveau acteerde, was heel blij met haar cross.

Na zijn val in Rio zette Theo van de Vendel in Boekelo een goede cross neer. Met de Kreator-zoon Zindane kreeg hij 6,80 strafpunten, net iets meer dan de 6,40 strafpunten van Renske Kroeze en de merrie Jane Z (v. Johnny Boy II).

Klik hier voor de tussenstand na de cross.

Klik hier voor de tussenstand van het NK.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Military Boekelo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook