Ga naar hoofdinhoud

British Eventing stelt verplichte influenzabooster in voor wedstrijddeelname

Alle paarden die aan officiële eventingwedstrijden deelnemen, moeten binnen zes maanden voorafgaand aan de wedstrijd een influenzabooster hebben gehad anders worden ze geweigerd.

British Eventing (BE) maakte dit op 21 februari bekend en de nieuwe regel geldt zowel voor wedstrijdpaarden als reisgenoten.

Korte termijn

Sommige organisatoren hadden hun deelnemers al laten weten dat hun paarden een zesmaands booster nodig hadden om te kunnen meedoen aan de wedstrijd. Met deze nieuwe regel geldt dit nu voor alle wedstrijden. Met de eerste BE-evenementen van het seizoen die over acht dagen al beginnen, hebben deelnemers nog maar weinig tijd om aan deze nieuwe richtlijn te voldoen.
“Na een verdere evaluatie van ons beleid met betrekking tot vaccinaties, implementeert British Eventing een bijgewerkt vaccinatiebeleid voor alle BE-wedstrijden,” zei een woordvoerder.

Ingang per 1 maart

“De wijzigingen in vaccinatievereisten zullen van kracht zijn vanaf 1 maart 2019 tot nader bericht, het zal voortdurend worden gemonitord en herzien op basis van de huidige paardengriepstatus en advies van experts uit de industrie, waaronder dierenartsen.” Hij voegde eraan toe dat het beleid “op alle BE-wedstrijden wordt toegepast” om ervoor te zorgen dat “functionarissen, ruiters, eigenaren of verantwoordelijke personen een duidelijke richtlijn hebben zonder onderscheid tussen locaties en evenementen.”

Volgens BE-regels mogen vaccinaties niet op de dag van een wedstrijd worden gegeven en is er geen uiterlijke termijn van zeven dagen voorafgaand aan wedstrijddeelname meer. Een aantal eigenaren hebben hun zorgen geuit over het zo vlak voor een wedstrijd vaccineren. Andere organisaties, waaronder de British Horseracing Authority (BHA), eisen een duidelijke onderbreking van zes dagen tussen vaccinatie en aankomst op een wedstrijd.

Daarnaast moeten paspoorten en vaccinatiegegevens aanwezig zijn tijdens het transport van de paarden naar een evenement.

 

Bron: Horseandhound/Horses.nl

Eén reactie op “British Eventing stelt verplichte influenzabooster in voor wedstrijddeelname

  • Ingrid

    Hoe zit het dan met het feit dat als je ent en de bestaande titer is niet weg een enting NIKS DOET en zeker niet boosteren want als de bescherming nog hoog genoeg is kan die entingniks doen …… behalve het immuunsysteem belasten en dat wil je juist niet voor een (wedstrijd)paard. Nu wordt het tijd dat net als bij de honden de bescherming via een titer vastgesteld kan gaan worden en dan alleen enten als de titer een ent-bare waarde heeft. Willen jullie meer weten bezoek dan de fb -pagina Titeren met vacci-check. Voor honden en katten maar voor paarden is er bv. al een tetanus-testkit. Hoop dat de DA’s hier op inspringen. Die willen toch meten = weten en wat is nog mooier om dat te doen vooraf aan een vaccinatie om te kijken of het wel nut heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook