Ga naar hoofdinhoud

Het Britse Team en Ingrid Klimke behalen Europees Goud

Ingrid Klimke met Hale Bob en helmcamera. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Ingrid Klimke heeft zojuist mede dankzij haar foutloze springparcours de titel Europees kampioen in de wacht gesleept. Met Horseware Hale Bob OLD (v. Helikon xx) wist ze landgenoot en Olympisch kampioen Michael Jung met FischerRocana FST  ruim twee strafpunten afstand te houden. Ondanks de goede resultaten van Klimke en Jung moest het Duitse team dat onderweg was naar goud toch genoegen nemen met zilver achter Groot-Brittannië.

Ingrid Klimke met Hale Bob Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Met het eerste onderdeel, de dressuur, startte Duitsland voortreffelijk met een overtuigende overwinning van onze bondscoach Bettina Hoy met Seigneur Medicott (v. Seigneur D’Alleray xx). Ingrid Klimke volgde op enige afstand op de tweede plaats en met Michael Jung op een derde plaats leek een Duitse zege binnen handbereik. Tot de val van Hoy in de cross. Hierdoor moesten de resultaten (een 21e en 18e plaats) van Julia Krajewski met Samourai du Thot  (v. Milor Landais) worden mee geteld.

Michael Jung met Fischerrocana FST
Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Goud voor Great Britain

Het Britse team bezette individueel een derde, vierde en vijfde plaats in het klassement. Dit was voldoende om de team medaille om te hangen bij Nicola Wilson met Bulana (v. Tygo), Kristina Cook met Billy the Red (v. Balou du Rouet), Rosalind Canter met Allstar B (v. Ephebe for Ever) en Oliver Townend met Cooley SRS (v. Ramiro B). Het brons was voor het Zweedse team.

Brons voor KWPN-er

Naast de gouden teammedaille mocht Nicola Wilson met zijn Tygo-dochter Bulana ook nog een Bronzen individuele medaille in ontvangst nemen. Bulana werd geboren in de provincie Groningen. Ter boek als fokkers staan S. van Dellen uit Opende en G. Renken uit Haren.

Pechbalkje

Alice Naber met Harry Belafonte Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Voor Nederland stuurde Bettina Hoy alleen Alice Naber en Merel Blom naar het Europees kampioenschap. Naber wist met ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik xx) alle onderdelen van het kampioenschap uit te rijden. Met een 53e plaats in de dressuur, een 51e plaats in de cross en een 32e plaats in het springonderdeel eindigde Naber op een 44e plaats in het klassement. In het springparcours kreeg Naber een pechbalkje en één strafpunt voor tijd.

Withdrawn from holding box

Merel Blom met Rumour Has It Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Blom stond voor het springparcours op een voorlopige 40e plaats in het klassement. Op de afsluitende keuring op zondagochtend werd Rumour has It (v. Esteban xx) door de juryleden verwezen naar de holding box, waarna de amazone besloot haar paard terug te trekken

Schaduw over de cross

Naast de val van onze bondscoach Bettina Hoy, wat overigens zonder letsel van paard en ruiter was, had de in Nederland gefokte Bob the Builder (v. Roven xx) minder geluk. Hij kwam onder zijn Poolse ruiter Michal Knap lelijk ter val en brak zijn onderbeen. De dierenartsen konden niks meer voor de elfjarige ruin betekenen en hij werd in geslapen.

Interview Ingrid Klimke


Klik hier voor de individuele uitslag

Klik hier voor de team uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook