Ga naar hoofdinhoud

Britten winnen EK Eventing Junioren

Laura Hoogeveen. Foto: De Paardenkrant
De uitslag van het Europees Kampioenschap Eventing voor junioren is niet erg verrassend; de Britse Sophie How heeft haar koppositie ook na het springonderdeel weten te behouden en is de nieuwe Europese kampioen. De Britten hebben ook het teamklassement gewonnen, Ierland werd tweede en Frankrijk wist op de laatste dag toch de strijd om het brons te winnen.

In het individuele klassement was er door de ijzersterke positie van How niet echt sprake van een strijd om goud. Dit gold niet voor het zilver. Gisteren stonden na de cross Emily King en Tori Dixon nog op een gedeelde tweede plaats. Tijdens het springparcours moest Dixon toch haar meerdere erkennen in King die tweede werd. Dixon werd negende in het eindklassement. Harold Megahey reed het hele kampioenschap op een vierde plaats, maar werd door de springfout van Dixon derde.

De enige foutloze combinaties in het springparcours voor Nederland waren Sanne de Jong met O’Prospect (v. Concorde) en Janneke Boonzaaijer met Toronta (v. Lancelot). De Jong steeg hierdoor van plaats 49 naar 42 en Boonzaaijer schoof op van de 73ste naar de 67ste plek. Laura Hoogeveen eindigde als beste Nederlander op de 27ste plaats. Jordy Wilken stond gisteren nog 21ste , maar zakte vandaag terug naar de 29ste plek. Kelly Nieuwerf kreeg vier strafpunten en zes tijdfouten in het springparcours en werd 36ste. Pien Ullings trok zich vanochtend voor de veterinaire keuring terug uit het kampioenschap. In het teamklassement is Nederland als achtste geëindigd.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook