Ga naar hoofdinhoud

Burghley debutante Eliza Stoddart aan de leiding na eerste dressuurdag

Foto Burghley Horse Trials

Na de eerste dressuurdag van de Burghley Horse Trials gaat de debutante Eliza Stoddart aan de leiding. De Britse amazone scoorde met Priorspark Opposition Free (v. Fleetwater Opposition) 28.7 en bleef Tim Price en Sarah Bullimore een punt voor. "Een prachtig moment", aldus de geëmotioneerde 26-jarige Stoddart. De amazone die in de buurt van Burghley woont, is niet alleen debutante op haar thuiswedstrijd, het is ook haar eerste 5*-wedstrijd.

“Ik kom hier elk jaar”, vertelt Eliza Stoddart, “als ponyclub meisje, als deelneemster aan de rubriek jonge eventingpaarden en om gewoon te kijken met vrienden. Het is geweldig om hier te zijn en tegelijkertijd vreemd om direct op kop te staan.” Stoddart reed een strakke proef met de elfjarige Priorspark Opposition Free.

Achter de Britse staan Sarah Bullimore met Reve Du Rouet (v. Balou du Rouet) en Tim Price met Bango (v. Garrison Royal) op de tweede plaats met 29.6. De top vijf wordt vol gemaakt door de Fransman Sebastien Cavaillon met Sarah d’Argouges (v. Quite Easy) en Pippa Funnell met Billy Walk On (v. Billy Mexico).

Klik hier voor de voorlopige stand.

Bron Eventing Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook