Ga naar hoofdinhoud

Butts Leon terug naar Andreas Dibowski

Andreas Dibowski met Butts Leon
Dibowski met Butts Leon Foto De Paardenkrant

De Duitse eventingruiter Andreas Dibowski heeft opnieuw de beschikking gekregen over zijn voormalige toppaard Butts Leon (v. Heraldik xx). De vijftienjarige ruin werd vorig jaar zomer verkocht aan de Thaise amazone Nina Ligon, maar zij gaat studeren in Amerika en besloot haar paard te verkopen. Butts Leon werd teruggekocht door Susanne en Holger Heigel.

Nina Ligon startte Butts Leon op de Olympische Spelen in Londen en werd daar 41e. Nina was met haar twintig jaar de jongste deelnemer aan het kampioenschap en de eerste Aziatische vrouw ooit die tijdens de Olympische Spelen in de eventing aan start kwam.
Butts Leon en Andreas Dibowski waren in het verleden zeer succesvol. In 2008 maakte het duo deel uit van het gouden Duitse team op de Olympische Spelen in Hong Kong. In 2010 was er een tweede plaats in Badminton en een jaar later wonnen ze de wedstrijd in Luhmühlen.

Bron: Horses / Horse and Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook