Ga naar hoofdinhoud

Captain Mark Phillips wint Lifetime Achievement Award

Het Britse Horse & Hound reikte vorige week zijn Lifetime Achievement Award uit aan Captain Mark Phillips, meervoudig Olympisch medaillewinnaar voor eventing. De gerenommeerde Britse publicatie organiseerde de gelijknamige awards dit jaar voor de derde keer.

Phillips is de vader van eventingamazone Zara Tindall, kleindochter van de Britse koningin. Hij was tot 1992 getrouwd met prinses Anne, die zelf ook een fanatieke ruiter was. Toen zijn naam bekend werd gemaakt bij de prijsuitreiking, ontving hij een staande ovatie. Zelf was de Brit overweldigd door de onderscheiding: “Ik voel me een bevoorrecht mens met zoveel geweldige mensen en paarden in mijn leven. Maar ook het winnen van 26 medailles als trainer van het team van de VS was een grote eer.” Verder sprak hij in zijn speech zijn dankbaarheid uit naar alle ruiters die met hem in Britse teams reden en naar iedereen die hem ooit hielp.

Parcoursontwerper

Phillips won eerder Olympisch goud en zilver in eventing. Momenteel is hij een van ’s wereld meest toonaangevende cross-country parcoursontwerpers. Zo ontwierp hij de eventingbaan op de onlangs gehouden Wereldruiterspelen. Daarnaast is Phillips een gerenomeerd trainer.

Andere prijzen

Charlotte Fry, Europees kampioen dressuur U25, viel ook in de prijzen – zij won ‘Young Rider of the Year’.  Tweevoudig wereldkampioen in eventing Ros Canter, werd uitgeroepen tot ‘Professional Rider of the Year’.

Onmisbare groom

Een emotioneel moment tijdens de prijsuitreiking was ‘The Groom of the Year’-award die Jane Felton ten deel viel. Felton is werkzaam voor Iers eventing ruiter Jonty Evans, die eerder dit jaar na een val zes weken in coma lag, maar toch aanwezig was bij de prijsuitreiking: “Na mijn val runde zij mijn stal en hield mijn bedrijf op de been.”

Bron: Horse & Hound/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook