Ga naar hoofdinhoud

Chinees Alex Hua Tian aan leiding na eerste dressuurdag

Alex Hua Tian met Don Geniro. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerste dressuurdag van Military Boekelo zit er op. Met een percentage van 75,13% kwam de Chinese ruiter Alex Hua Tian uit op 37,30 strafpunten, waarmee hij aan kop gaat in het voorlopig klassement. Alice Naber-Lozeman kwam met ACSI Peter Parker tot de vijftiende plaats.

Hua Tian reed de in Groot-Brittannië Hannoveraans-gefokte Don Geniro (v. Don Kennedy) in de proef. Hij nam sinds 2015 deel aan verschillende twee- en driesterren CIC’s. Het hoogtepunt tot dusver was het winnen van de CIC3* in Bramham van 2016.

De tweede plaats wordt ingenomen door Christopher Burton met de Quality-dochter Quality Purdey (39,90), net voor Julia Mestern met Grand Prix IWEST (v. Grafenstolz).

Nederlands kampioenschap

Military Boekelo is net als voorgaande jaren het decor van het Nederlands kampioenschap. Vandaag kwamen Alice Naber-Lozeman en Jordy Wilken aan start. Wilken beet met Chapeau Spirit (v. Ukato) het spits af voor Nederland en voltooide zijn dressuurproef met 52,50 strafpunten (plaats 37).

Met haar I’m Supposin-zoon ACSI Peter Parker kreeg Naber-Lozeman 69,74%/45,40 strafpunten. Daarmee gaat ze aan de leiding in het NK klassement.

Landenklassement

In het landenklassement gaat Duitsland na de eerste twee combinaties aan de leiding met 87,00 strafpunten, gevolg door Australië én Nieuw-Zweeland ex aequo op twee (90,20).

Nederland volgt op de zesde positie met 97,90.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook