Ga naar hoofdinhoud

Cooley Rorkes Drift terug bij herstellende Jonty Evens

Eventingruiter Jonty Evans, die begin juni zwaar ten val kwam in de 3*-cross van de Tattersalls International Horse Trials, is weer herenigd met zijn Cooley Rorkes Drift. Evans liep bij zijn val van zijn Olympiadepaard 'Art' ernstig hersenletsel op en lag zeven weken in coma. In augustus keerde Evans weer naar huis en nu is zijn paard ook weer thuis.

De 46-jarige Jonty Evans kreeg in de cross van Tattersalls een zware val op hindernis 19B, het tweede element van de watercombinatie. Zijn paard Cooley Rorkes Drift (v. Courage II) bleef met een been hangen en lanceerde de ruiter die zeer ongelukkig terecht kwam. Evans werd direct naar een ziekenhuis overgebracht. Na zeven weken coma kwam de Ierse eventingruiter in augustus weer thuis.

Tijdelijk bij Andrew Downes

Cooley Rorkes Drift (Art) verhuisde tijdelijk naar Andrew Downes om door getraind te worden. Nu het herstel van Jonty Evans steeds verder vooruit gaat is de twaalfjarige Ier weer teug in de stallen van Evans. Zijn groom Jane Felton heeft de training met Art hervat.

Lopen zonder hulp

Ondertussen is het herstel van Evans zo ver gevorderd dat hij zonder hulp weer kan lopen en weer kan praten. Wanneer de ruiter zelf weer in het zadel kan gaan zitten is nog niet bekend.

Bron Horse and Hound

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook