Ga naar hoofdinhoud

Cross Boekelo zorgt voor flinke verschuivingen in klassement

Alice Naber-Lozeman over de finish. Foto: Jacky van Tartwijk.
De cross van de Military van Boekelo heeft het tussenklassement flink door elkaar geschud. Slechts 66 combinaties wisten de finish van de cross te halen. De Fransman Thomas Carlile heeft de leiding genomen nadat hij Sirocco du Gers met slecht 0,8 tijdfouten door het parcours wist te loodsen. Alice Naber-Lozeman reed op fantastische wijze haar beide paarden door de cross en blijft aan de leiding gaan bij het NK eventing.

De winnaar van de dressuur de Amerikaan Clark Montgomery had met zijn paard Loughhan Glen vanmiddag een weigering en zakte naar de 28e plaats. Ook de nummer twee na de dressuur kon zijn koppositie niet vasthouden. De Fin Elmo Jankari reed zijn cross te rustig en liep 16,8 tijdfouten op, waardoor hij zakte naar de voorlopig zeventiende plaats.

Carlile staat 4,10 punt voor op Paul Tapner uit Australië. De winnaar van de Badminton Horse Trials in 2010 klom met Indian Mill op van de negende naar de tweede positie door slechts 0,4 tijdfouten op te lopen in de glibberige cross. De amazone Lucy Jackson uit Nieuw-Zeeland staat met Willy Do derde met 49,20 strafpunten.

Alice Naber-Lozeman liet zien dat de cross van Boekelo haar goed ligt. Met ACSI Peter Parker reed ze voorzichtig maar bleef foutloos en staat nu dertiende in het klassement, goed voor de leidende positie in het Nederlands Kampioenschap dat hier in Boekelo plaats vindt. Op Coral Estate Harry Belafonte reed ze een geweldig snelle cross en bleef ze bijna binnen de tijd. Ze klom van de 84e plek naar positie 33 en staat met dit paard tweede in het kampioenschap.

Tim Lips en Bayro leken alleen tijdfouten te hebben opgelopen maar even later bleek een safety pin gebroken te zijn waardoor extra fouten genoteerd werden. Lips zakte naar naar de 47e plek. Teamlid Theo van de Vendel staat één plaats achter Lips. Met Zindane reed hij een nette cross en klom ondanks de tijdfouten in het klassement.

In de Nations Cup gaat Nieuw-Zeeland nu aan de leiding, voor Australië en Groot-Brittannië. Nederland zakte van de derde plaats naar de zevende stek.

Klik hier voor de tussenstand.

Klik hier voor het klassement van het NK eventing.

TV Enschede FM maakt dagelijks een verslag van alle gebeurtenissen in  Boekelo. Bekijk hieronder de video.

Bron: Horses / TV Enschede FM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook