Ga naar hoofdinhoud

De Jong sluit dressuuronderdeel af met negende plaats

Sanne de Jong kon haar vijfde plaats op het WK voor zesjarige eventingpaarden niet vasthouden. De amazone degradeerde naar de negende plaats nadat vier concurrenten op de tweede dressuurdag minder strafpunten toebedeeld kregen. Kai-Steffen Meier won het dressuuronderdeel en gaat aan de leiding in het klassement.

Meier en Painter’s Maxim (v. Phlox) noteerden gisteren 40.3 strafpunten, maar niemand kon dit vandaag overtreffen. De Belgische Lara de Liedekerke-Meier stond net als de Duitse ruiter haar tweede plek niet af, die ze met Ducati d’Arville (v. Diarado) verdiende door slechts 42.3 strafpunten te noteren. Izzy Taylor zorgde wel voor een verschuiving in de top drie. Met KWPN’er Jockey Club Fleurelle (v. Vivaldi) noteerde zij 43.4 strafpunten en werd derde.

Christopher Burton en Fire Fly (v. Zavall VDL) legden beslag op de vierde plaats met 44.2 strafpunten. Felix Vogg en Mathurin V/D Vogelzang sloten de top vijf af met 45.3 strafpunten.

De Jong zette met Flash (v. Bustique) het beste Nederlandse resultaat neer met 49.3 strafpunten. Merel Blom en Ceda (v. Aragorn) werden met 56.6 strafpunten 32-ste. Willemina van der Goes-Petter en Fulco (v. Azteca VDL) volgden op de 33-ste plek met 56.8 strafpunten.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook