Ga naar hoofdinhoud

Derde plek voor Merel Blom in korte 2* Waregem

Merel Blom hier met The Quizmaster (v. Albaran xx) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Merel Blom sloot vanmorgen de korte twee sterren wedstrijd in Waregem af met een knappe derde plaats op haar nog jonge Crossborder Radar Love (Diarado x Claudio's Sun). De amazone stond na de dressuur en het springen op kop, maar door enkele tijdfouten in de cross moest ze Ingrid Klimke en Kai-Steffen Meier toch voor laten gaan.

De zesjarige Holsteiner Crossborder Radar Love liep onder Merel Blom een uitstekende dressuurproef. Met 71% (-29.0) kwam het paar op de eerste plaats. Het springparcours werd gisteren foutloos afgelegd en vanmorgen in de cross bleef Blom ook zonder hindernisfouten. Ze liep alleen 5.60 tijdfouten op waardoor het puntentotaal op 34.60 uitkwam.

De Duitsers Ingrid Klimke en Kai-Steffen Meier wisten wel foutloos en binnen de tijd te crossen en konden zo Merel Blom voorbij gaan in het klassement. Klimke won op Scrabble 15 (Straviaty x Colander 2) met een puntentotaal van 31.00. Meier maakte met Charming Ciaco (Ciacomo x Castellini) een sprong van de achttiende naar de tweede plaats. In punten kwam hij op gelijke hoogte met Merel Blom, -34.60, maar omdat hij het dichts bij de optimale tijd zat en geen tijdfouten kreeg, werd Meier tweede.

Vanmiddag is de cross voor de Nations Cup waarin Nederland vijfde staat.

Klik hier voor de uitslag van CCI2*-S.

Klik hier voor de livescores CCIO4*-S Nations Cup.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook