Ga naar hoofdinhoud

Dubbel eventing goud voor KWPN-er op China National Games

Foto Lonneke Ruesink

Op de één keer per vier jaar verreden National Games in China heeft Vasthi (v. Elcaro x Ixion) met haar ruiter Ruiji Liang Ji een enorme prestatie geleverd door bij de eventing zowel in de teamwedstrijd als individueel de gouden medaille te winnen. Liang Ji won met zijn team van de provincie Guangdong niet alleen goud bij de eventing, maar, gezeten op een ander paard, ook zilver bij het springen. Al deze medailles leverden de 28-jarige Chinees een slordige 50.000 euro aan prijzen- en premiegeld op.

“Het ging fantastisch”, vertelt Liang Ji, die Vashti sinds april van dit jaar onder het zadel heeft. De dressuurproef van de kleine merrie en haar Chinese ruiter werd beloond met 68%, in de cross waren ze foutloos en ruim binnen de tijd en ook in het springparcours bleef de combinatie foutloos.

In de teamstrijd bij de eventing werd de provincie Tibet tweede en Shanghai derde.

Dankzij hun prestaties op de National Games en enkele ander hoge klasseringen op belangrijke Chinese eventingwedstrijden in de afgelopen maanden lijkt de combinatie Vashti-Liang Ji zich ruimschoots gekwalificeerd te hebben voor de Asian Games die volgend jaar in Zuid Korea worden georganiseerd.

Bron Dinette Neuteboom voor KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook