Ga naar hoofdinhoud

Eerste dag EK voor junioren en young riders achter de rug

Foto De Paardenkrant
In het Franse Jardy is donderdag het Europees Kampioenschap eventing voor junioren en young riders van start gegaan met de dressuur. Nederland is vertegenwoordigd zeven combinaties, drie vertegenwoordigen het juniorenteam en nog vier combinaties vormen samen het young rider-team.

Van de junioren kwam gisteren alleen Janou Bleekman voor Nederland aan de start. Bleekman reed met haar Prince Apollo een nette score van 53.1 en staat daarmee voorlopig op plaats vijftien, na 43 starts. Vandaag komen nog 46 junioren combinaties aan de start. Voor Nederland rijdt Olivia Pleysier met Zimbali om 10.32 uur en Joyce van de Kuilen met Izalco om 16.10 uur.

Bij de young riders reed Larissa Hartkamp met Angel donderdag een mooie score van 47.2 bij elkaar, goed voor een voorlopige vijfde plaats, na 22 starts. Nienke van Roekel reed haar Bylbao naar 53.2 en vindt zichzelf terug op plaats veertien. Vrijdag verschijnen er nog 35 young riders in de dressuurring. Om 13.12 uur start Jordy Wilken met U Play Spirit en Jeanette Chardon is met Vienna om 18.37 uur als laatste Nederlander aan de beurt.

De Duitse combinaties waren met plaats één en twee oppermachtig bij zowel de junioren als young riders.

Voor beide leeftijdscategorieën staat zaterdag de cross op het programma en zondag wordt het EK afgesloten met het springen.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook