Ga naar hoofdinhoud

Elaine Pen tweede in eerste editie Brabant Horse Trails

Elaine Pen hier met Daddy's Doll. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het terrein aan de Geffense Plas in Oss werd dit weekend de eerste editie van de Brabant Horse Trials gehouden. In de internationale korte 2*-wedstrijd reed Elaine Pen haar twaalfjarige schimmel Blue Nile (v. Casco) naar de tweede plaats achter de Duitser Calvin Böckmann. In de korte 1* was Ilonka Kluytmans met een derde plaats de beste Nederlandse.

Het deelnemersveld in de 2*-wedstrijd bestond uit 20 combinaties die zondag hun cross reden. Drie combinaties wisten binnen de optimale tijd te finishen. Winnaar Calvin Böckmann bleef met zijn achtjarige merrie Altair de la Cense (v. Jenny de la Cense) op zijn dressuurscore staan na drie onderdelen. De Duitser finishte met een score van 32.80.

Foutloze cross

Elaine Pen liep met de Casco-zoon Blue Nile tegen vier strafpunten in het springparcours, wat haar achter Böckmann deed belanden. In de cross hield Pen de lei helemaal schoon en werd met 35.70 tweede. Een mooi derde plaats was er voor Stephan Hazeleger met Dupon (v. Phin Phin). Ook Hazeleger had balk in het springparcours, maar zijn cross ging foutloos met alleen iets tijdsoverschrijding.

Yingfeng Bao wint 1*

In de CIC1* ging de overwinning naar de Chinees Yingfeng Bao met Corona 94 (v. Contendro I), een paard dat uit de stallen van Sandra Auffarth komt. Met een uitstekende dressuurscore van 26,7 strafpunten bleef hij, door verder foutloos te blijven, uit handen van de concurrentie. De Duitse Christina Hoffmann eindigde met Finnley R (v. Fidertanz) als tweede.

Balk in springen

Ilonka Kluytmans wist zich met de tienjarige Image Of Roses (v. Sheyenne de Baugy) van een zesde plaats na de dressuur op te werken naar een mooie derde plaats. Kluytmans reed een foutloze cross binnen de tijd en had alleen een balk in het springen.

Elaine Pen poste op haar Facebookpagina een korte video van de cross met Blue Nile.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron KNHS/Facebook Elaine Pen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook