Ga naar hoofdinhoud

Ernstig hersenletsel Jonty Evans door val in cross

Eventingruiter Jonty Evans kwam zwaar ten val in de 3* cross van de Tattersalls International Horse Trials vorig weekend. De Ier raakte buiten bewustzijn en werd in een ziekenhuis op genomen. Evans bleek na onderzoek ernstig hersenletsel te hebben opgelopen. Hoewel zijn toestand stabiel is, is de ruiter nog niet bij bewustzijn geweest.

De 46-jarige Jonty Evans kreeg in de cross van Tattersalls een zware val op hindernis 19B, het tweede element van de watercombinatie. Zijn paard Cooley Rorkes Drift (v. Courage II) bleef met een been hangen en lanceerde de ruiter die zeer ongelukkig terecht kwam. Evans werd direct naar een ziekenhuis overgebracht.

Stabiel

De toestand van Jonty Evans is stabiel maar hij is nog niet bij bewustzijn geweest. Woordvoerders van het ziekenhuis melden dat uit testen is gebleken dat de ruiter ernstig hoofdletsel heeft opgelopen. Het herstel zal maanden in beslag nemen.

Crowdfundingactie

Evans was vorig jaar volop in het nieuws met de succesvolle crowdfundingactie om zijn Olympiade-paard te behouden voor het EK in Strzegom.

Bron Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook