Ga naar hoofdinhoud

Andy Heffernan van start in Virtuele eventingstrijd voor het goede doel

Andrew Heffernan met Gideon Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Van 6 tot en met 10 mei, het weekend waarin anders de beroemde wedstrijd van Badminton verreden zou worden, komen 50 internationale top eventingruiters van uit alle delen van de wereld in actie in een virtuele eventingwedstrijd. Hiermee willen deze toppers geld inzamelen voor verschillende goede doelen die helpen in de coronacrisis. Ook TeamNL bondscoach Andy Heffernan gaat de strijd aan.

De Virtual Eventing is natuurlijk live te volgen via diverse live kanalen. Zowel op de website als op de Facebook pagina is al volop informatie te vinden.

Samenstelling evenement

Woensdag 29 april om 19.00 uur trapt het evenement af met ‘de loting’. Ook een veterinaire keuring is onderdeel van de show. Alle deelnemers moeten een opname insturen van de 5* dressuurproef die wordt beoordeeld door officiële juryleden. Na de dressuur mogen de paarden naar stal of in de wei en komen de ruiters zelf in actie voor uitdagende ‘cross country’ opdrachten en natuurlijk een afsluitend springonderdeel.

Goed doel

De Nederlandse bondscoach gaat ‘van start’ met zijn toppaard Gideon (v. Lucky Boy), de schimmel waarmee hij vorig jaar ook in Boekelo reed. Naast de individuele wedstrijd is er ook een ‘Nations Cup’ Andy is in zijn eentje Team Holland, dus hij kan alle steun gebruiken om een medaille te winnen.

Alle ruiters hebben zelf een goed doel aangewezen waar ze voor strijden. Andy gaat de strijd aan voor de Stichting ZWIC, een organisatie die zorgpersoneel steunt dat zelf tijdens hun werk met corona patiënten is getroffen door het virus.  Lees hier meer over ZWIC en ga hier direct naar de pagina waar je een donatie kunt doen voor team Holland.

Bron: KNHS.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook