Ga naar hoofdinhoud

Eventing Varsseveld: Elaine Pen pakt winst CCI2*, Blom achtste in CCI3* en eerste in CCI1*

Merel Blom hier met The Quizmaster Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bij de CCI2* eventing in Varsseveld was het de Nederlandse Elaine Pen die er met de winst vandoor ging. Met haar zesjarige ruin Kite-man (v.Hopalong Cassidy) behaalde ze een dressuurscore van 73,30%. De hoogste score van alle combinaties die meededen vandaag. Het werd even spannend nadat de combinatie een balk raakte in het springparcours waarna ze naar de tweede plek zakte, maar het paar herpakte zich in het crossparcours.

Ondanks de tijdfout van 0,4 seconden in de cross heeft Pen een eindscore van 31,1 wat goed genoeg is voor de winst van 58 andere combinaties.

Magnus tweede

Tine Magnus had met haar schimmel-merrie Dia van het Lichterveld Z (v.Diamant de Semilly) in zowel het springparcours als in het crossparcours geen fouten, maar behaalde 67,73% in de dressuur wat ervoor zorgde dat de Belgische amazone genoegen moest nemen met de tweede prijs.

Boonzaaijer zesde

Janneke Boonzaaijer eindigde als zesde met haar merrie Eyecatcher. Na de dressuur stond de eventingamazone op de 37e plek. Het springparcours dat ze foutloos doorliep zorgde ervoor dat ze steeg naar de 12e plek. Uiteindelijk eindigde Boonzaaijer op de 6e plek dankzij een foutloze cross met slechts een tijdfout van 1,2 sec.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook