Ga naar hoofdinhoud

Duitse hippische sportbond (FN) toch op zoek naar nieuwe assistent-bondscoach eventing

Chris Bartle, hier met Michael Jung. Foto: Jacques Toffi/ www.arnd.nl

Twee weken geleden werd het op de persbijeenkomst van FN nog ontkend, maar vandaag is dan toch het bericht daar. FN (de Duitse hippische sportbond) is officieel op zoek naar een opvolger voor Chris Bartle, de voormalige assistent-bondscoach.

Toen Chris Bartle eind 2016 bekend maakte dat hij in de toekomst als Britse bondscoach verder zou gaan, was de pijn bij het Duitse eventingteam groot. Geen wonder: Bartle had samen met bondscoach Hans Melzer het Duitse eventingteam naar de top van de wereld gebracht. Michael Jung en zijn team wonnen onder zijn leiding alleen al zeven medailles op de Olympische Spelen, waarvan vijf gouden. Voor zijn sportprestaties ontving hij zelfs het gouden Duitse Ruiterkruis.

De nu 67-jarige Chris Bartle was zelf ook zeer succesvol in zowel dressuur als eventing. Hij was lid van het Britse dressuurteam van 1981 tot 1987 en eindigde in 1984 op de Olympische Spelen van Los Angeles op een individuele zesde plaats. Sinds 2016 is hij bondscoach van het Britse eventingteam.

Olympische Spelen Tokio

Met het oog op de Olympische Spelen 2020 in Tokio moet Hans Melzer nu versterking zoeken. Daarom is het Duitse Olympische paardensportcomité (DOKR) op zoek naar een ervaren eventingtrainer als aanvulling op de staf van het veelzijdigheidsteam. “De subdisciplines dressuur en springen zijn al goed afgedekt met Koschel en Marcus Döring. Om bondscoach Hans Melzer te ondersteunen, zijn we nu op zoek naar een extra terreinspecialist,” zegt CEO Dennis Peiler. “We willen een persoonlijkheid met internationale ervaring als eventingtrainer. Eigen succes in de topsport en een goed netwerk zijn natuurlijk een voordeel,” aldus Dennis Peiler.

Lees hier de vacature

Bron: Horses.nl/St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook