Ga naar hoofdinhoud

Ervaren eventingpaard wint onder nieuwe ruiter indoor derby Stuttgart

De 14-jarige KWPN'er Alcatraz (v. Cartier van de Heffinck) eiste gisteravond met de Ier Cathal Daniels de overwinning op in de indoor derby bij de Stuttgart German Masters. Het door de familie van Helmond gefokte paard heeft op het hoogste niveau gelopen onder de Britse topruiter Oliver Townend. Het was een bijzondere zege voor de Ier. Daniels: ''Ik heb sinds een week in het zadel van Alcatraz plaatsgenomen en dit was onze eerste wedstrijd. Ik ben erg blij dat we gelijk de overwinning pakte.''

7.000 mensen, die hun weg naar de Hanns-Martin-Schleyer-Hallen hadden gevonden, waren getuige van deze winst. De tweede plaats bleef ook in Ierse handen. Padraig Mccarthy had voor deze derby de merrie Rosemaber Lancuest (Orlando van de Heffinck) gezadeld. De derde plaats was voor de Duitse Ingrid Klimke. De Europees kampioen had naar Stuttgart Weisse Düne (v. Clarimo Ask) meegenomen.

Snel wenden

Daniels liet met deze overwinning zien dat hij zich ook thuis voelt op indoor-eventingwedstrijden. De Ier had zijn nieuwe aanwinst fijn aan de hulpen staan. Dit resulteerde in snelle wendingen, waardoor de snelste tijd werd neergezet. Op het EK in Luhmühlen gaf hij deze zomer zijn visitekaartje af door de individuele bronzen medaille te winnen.

Fokproduct

Tennessee (v. Corland) is de moeder van Alcatraz, die gefokt is door De Jong – Terwisscha. De schimmel werd op 1.40-niveau uitgebracht door de Nederlander Joris van Helmond.

Bekijk hier de winnende rit

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl/St-Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook