Ga naar hoofdinhoud

Eventingruiter Thibault Fournier in coma na val op nationale wedstrijd

Foto Lonneke Ruesink

Thibault Fournier is afgelopen zondag ongelukkig ten val gekomen op een nationale eventingwedstrijd in Pompadour. De 24-jarige Franse eventingruiter werd met een trauma helicopter naar het ziekenhuis gebracht, waar hij inmiddels stabiel is, maar wel in coma.

Het paard waarmee Fournier ten val kwam bleef ongedeerd.

Succesvol debuut

Fournier won vorig jaar met  Siniani De Lathus (v. Volchebnik xx) zijn internationale 4*-debuut in Pau en werd daarmee de jongste CCI4*- (tegenwoordig CCI5*) winnaar ooit. Daarvoor boekte hij al meerdere internationale successen bij de jeugd waaronder ook de tweede plaats op Bramham in de U25-CCI3 * (nu CCI4 * -L) vorig jaar.

 

Bron: Horseandhound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Eventingruiter Thibault Fournier in coma na val op nationale wedstrijd

 • Maarten Dijkerman

  Erg naar voor de Jonge man(en voor de sport)hopelijk gaat het hem goed
  Wat mij opvalt de laatste tijd (ook al volg ik eventing slechts oppervlakkig)is dat er verhoudings gewijs veel
  ongelukken en zelfs sterfgevallen met jeugd ruiters gebeurd zijn.
  Mi.moeten ze een leeftijdsgrens instellen van bijv.25 jaar voordat je in de zwaarste klasse mag starten.
  Mij lijkt dat ook al hebben ze voorheen in de Anderhalf lange 2 3/4 weet ik veel ster al van alles gewonnen ze gewoon te weinig kilometers gemaakt hebben om in de zwaarste klasse zo veilig mogelijk te kunnen starten.
  Te jong te snel te hoog????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook