Ga naar hoofdinhoud

FEI overweegt verkorte 5*-cross

Foto Lonneke Ruesink

Op de algemene vergadering van de FEI in Moskou was één van de belangrijkste punten die aan bod kwam, het mogelijk toevoegen van een verkorte 5*-cross. Precies een jaar geleden werd het complete sterrensysteem van de cross aangepast, maar op vijf sterren-niveau werd alleen de CCI5*-L uitgeschreven.

Het eventingcomité onderzoekt de mogelijkheden van de CCI5*-S. Er wordt een enquete gehouden en met de daarop ontvangen feedback, kan het comité volgend jaar een aanbeveling doen over de verkorte cross.

Populariteit handhaven

Daarnaast hoopt het comité de populariteit van de FEI Nations Cup in de komende jaren te kunnen handhaven. Dit jaar was de serie extreem succesvol, mede dankzij de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Tokio.

Bron: An Eventful Life

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook