Ga naar hoofdinhoud

Mark Todd’s Leonidas II verder onder Padraig McCarthy

Mark Todd en Leonidas II. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Na negen jaar furore te hebben gemaakt onder Mark Todd, zet het internationale eventingpaard Leonidas II (Landos x Parco xx) zijn carrière voort onder het zadel van Padraig McCarthy. De Ierse ruiter won op de Wereldruiterspelen in Tryon afgelopen jaar team- en individueel zilver. De ruiterwissel wordt gemaakt omdat Todd besloot te stoppen met de eventingsport.

De vijftienjarige Leonidas II kwam op zesjarige leeftijd bij Todd onder het zadel en groeide door tot een succesvol viersterren-paard. Het duo eindigde op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro individueel op de zevende plaats.

Plannen

“Ik kijk er heel erg naar uit. Het paard is logischerwijs fijn om te rijden, omdat Mark hem heeft opgeleid”, vertelt McCarthy. De nieuwe combinatie verschijnt in Somerford Park voor het eerst aan de start en reist daarna naar Millstreet. Het plan is om een kwalificatie voor de vijfsterren-rubrieken te veroveren. De Olympische Spelen van volgend jaar zijn vooralsnog niet het plan. “Na zijn eerdere blessure willen we hem eerst weer een paar keer meenemen. Dan zien we wel hoe het gaat.”

Bron: Global Equestrian News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook