Ga naar hoofdinhoud

Merel Blom heeft startbewijs voor Badminton

Merel Blom, hier met Rumour Has It Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

De Badminton Horse Trials behoort tot één van 's werelds meest gerenommeerde eventingwedstrijden en viert dit haar haar zeventigjarig bestaan. Merel Blom is één van de gelukkigen die een startbewijs voor het Britse evenement op zak heeft en is de enige Nederlandse die begin mei de Noordzee oversteekt. 

De concurrentie in Badminton liegt er niet om: Jonelle Price en haar man Tim Price hebben hun deelname aangekondigd. Vorig jaar won Tim de CCI4* in Burghley. Regerend Wereldkampioene Rosalind Canter is er niet bij in Badminton, de amazone verwacht binnenkort haar eerste kindje.

Veel belangstelling

114 combinaties hebben zich in de eerste instantie aangemeld voor Badminton, maar daarvan moeten er 24 genoegen nemen met een plaats op de wachtlijst. Tot de ruiters en amazones die wél een startplaats hebben bemachtigd behoren onder andere Ingrid Klimke, Mark Todd en Oliver Townend.

Bron: Horses.nl/St. Georg

Eén reactie op “Merel Blom heeft startbewijs voor Badminton

  • Daniëlle Post

    Rumour Has It houdt de vlag op de grote wedstrijden al jaren mede hoog en staat er altijd als het nodig is.
    Als er een teamresultaat in zit en Rumour en Merel zijn de laatste starters, dan ga ik er op voorhand al bijna van uit dat ze dit samen naar huis brengen.
    Ik hoop op een mooi Badminton weekend voor ze.

    Daniëlle Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook