Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung laat EK met Chipmunk FRH aan zich voorbij gaan

Julia Krajewski en Chipmunk in Tryon Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Melzer, de bondscoach van het Duitse eventingteam, heeft aangegeven dat Michael Jung komend seizoen niet deelneemt aan het Europees kampioenschap in Luhmühlen. De ruiter kreeg begin februari de beschikking over Chipmunk FRH (Contendro I x Heraldik xx), die voorheen succesvol was onder het zadel van Julia Krajewski.

De elfjarige Hannoveraan genoot zijn opleiding onder het zadel van de Duitse amazone en nam vorig jaar nog deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Het contract tussen Krajweski en de eigenaar van Chipmunk FRH liep in oktober vorig jaar af en daarna kwam de ruin in de verkoop. Het DOKR en professor Klaus Fischer kochten een deel van hem en stelden hem beschikbaar aan Jung.

Olympische Spelen

Hoewel er veel hoop is gevestigd de ruiter en Chipmunk FRH, hebben de ruiter en bondscoach besloten hem komend seizoen niet te laten deelnemen aan het EK. “Dit jaar moeten ze een combinatie gaan vormen. Michael heeft voor de eerste keer een kant-en-klaar paard onder het zadel en dat is een nieuwe situatie voor hem. Onze focus is zo dat we plannen richting de Olympische Spelen in Tokyo”, aldus Mezler.

Bron: St. Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word lid van Horses.nl Premium voor nog geen € 0,10 cent per dag en mis niets van onze beste artikelen!
Lees ook
Overig nieuws