Ga naar hoofdinhoud

Nederlands eventingteam opent FEI Nations Cup Strzegom met tweede plaats

Update
Tim Lips met Bayro N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dankzij goede prestaties in het eerste onderdeel van de FEI Nations Cup in Strzegom, de dressuur, neemt het Nederlands team voorlopig de tweede plaats in. Duitsland gaat met een zeer klein verschil aan kop. Tim Lips zette een ijzersterke proef neer met Bayro (Casantos x Corland) en heeft met 23 strafpunten voorlopig de leiding in handen. 

Bondscoach Bettina Hoy stelde het team voor de Nations Cup samen uit Lips, Janneke Boonzaaijer, Merel Blom en Laura Hoogeveen.

Boonzaaijer eindigde met ACSI Champ de Tailleur (Quidam de Revel x Oberon du Moulin) met 29,40 strafpunten op de zesde plek en Hoogeveen deed in de dressuur ook goede zaken met Wicro Quibus N.O.P. (Quasimodo Z x Rupie Star). De amazone reed precies 70,00% bij elkaar, wat haar op 30 strafpunten bracht, goed voor de negende plaats in de individuele ranking. Merel Blom kwam met Chiccolino (Chico’s Boy x Casino Boy xx) niet op een voldoende score uit en neemt plaats 43 in.

Top drie

De beste drie scores werden meegenomen in het teamresultaat en dat brengt Nederland op voorlopig 82,40 strafpunten. Duitsland heeft de leiding in handen met 81,60 strafpunten, Zweden volgt op drie met 93,30. Duitser Michael Jung neemt met fischerChipmunk FRH (Contendro I x Heraldik xx) individueel de tweede plaats in, vlak voor zijn teamgenoot Andreas Dibowksi met FRH Corrida (Contendro I x Espri).

Goede prestatie Naber-Lozeman

Alice Naber-Lozeman kwam individueel aan de start en eindigde met ACSI Peter Parker N.O.P. (I’m Supposin x Four Burrow) op plaats vijf met 29,30 strafpunten.

Bekijk de proef van Tim Lips en Bayro:

 

Tussenstand Nations Cup.
Individuele uitslag.

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook