Ga naar hoofdinhoud

William Fox-Pitts Idalgo overleden door koliek

De 22-jarige Idalgo du Donjon, het paard waarmee William Fox-Pitt in 2009 teamgoud won op het EK, is afgelopen vrijdag overleden aan de gevolgen van koliek. De vosruin ging 's morgens nog gewoon fit de wei in bij Alex van Tuyll waar hij van zijn pensioen genoot, maar voelde zich later op de dag niet goed. Zijn toestand ging daarna heel snel achteruit.

Van Tuyll werkte bij Fox-Pitt toen Idalgo in 2003 bij de eventingruiter op stal kwam en heeft sindsdien altijd voor de ruin gezorgd. Toen Idalgo in 2010 afscheid nam van de eventingsport, ging hij met Van Tuyll mee, die met de ruin daarna zo nu en dan deelnam aan jachten.

Carrière

Naast het teamgoud dat Fox-Pitt won met Idalgo op het EK in 2009 waar ze individueel net naast het podium eindigden, was de tweede plek in Badminton ook een van de hoogtepunten van de carrière van het duo. Fox-Pitt reed de zoon van Qredo De Paulstrahan in het begin van hun gezamenlijke carrière naar de vijfde plek op het WK voor jonge eventingpaarden en het duo eindigde in 2005 ook op de tweede plaats op de CCI3* Bramham Horse Trials.

Voordat de ruin in 2003 onder het zadel kwam bij Fox-Pitt werd hij gereden door Nicolas Touzaint met wie hij zijn eerste CCI* won.

Bron: Horseandhound

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook