Ga naar hoofdinhoud

Brabant Horse Trials houdt eigen ‘Brabants eventingkampioenschap’

Foto Lonneke Ruesink

Op Facebook maakt Brabant Horse Trials bekend dat deze organisatie in juli op het Dutch Equestrian Estate een eigen Brabants eventingkampioenschap zal houden. Brabant Horse Trials is teleurgesteld in de KNHS-regio Noord-Brabant, die voor een officieel Brabants eventingkampioenschap geen toestemming wilde verlenen. Nu zal er een aparte uitslag van alle Brabantse deelnemers worden gemaakt.

‘De KNHS heeft in al haar wijsheid besloten dat we geen Brabantse kampioenschappen mogen organiseren omdat in dezelfde weekenden ook dressuur en spring kampioenschappen worden gehouden’, aldus Brabant Horse Trials.

‘We willen geen ruiters teleurstellen’

Desgevraagd laat het KNHS-regiobestuur weten dat het uiteraard heel graag provinciale eventingkampioenschappen zou organiseren, maar dat dit nu eenmaal niet gelijktijdig met de dressuur- en springkampioenschappen gehouden kan worden. “Want dan moeten we ruiters teleurstellen die niet alleen de eventing-kampioenschappen willen deelnemen, maar bijvoorbeeld ook aan het springen”, aldus regiovoorzitter Jacques van der Harst.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Brabant Horse Trials houdt eigen ‘Brabants eventingkampioenschap’

 • Linda

  Heel begrijpelijk dat jullie iedereen een kans willen geven om deel te nemen aan het dressuur kampioenschap, het spring kampioenschap én het eventing kampioenschap.
  Naar mijn idee is dit dan wel voor het eerst, gezien er ook altijd een probleem is met de selectiedagen van de verschillende disciplines op dezelfde dagen.
  Wij hebben telkens de keuze moeten maken, sterker nog, het was al bijna onmogelijk mee te doen aan de dressuurselecties én de springselecties gezien die ook meerdere malen op dezelfde dag verreden werden.
  Laat ons dit jaar gewoon in ieder geval ons eventing kampioenschap kunnen rijden omdat dat onze keuze is.
  Neem de tijd om het volgend jaar goed te regelen. Stem dan alles goed op elkaar af zodat de ruiters en amazone’s indien gewenst aan de selectiewedstrijden van alle gewenste disciplines kunnen rijden.
  Dus geef voor nu inderdaad iedereen gelijke kansen en laat ons het Brabantse kampioenschap eventing rijden, waar voor ons de prioriteit ligt omdat we eventers zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook