Ga naar hoofdinhoud

100-jarige Britse blijft trouw supporter van eventingwedstrijden

Foto: Lonneke Ruesink

De Britse Lady Kingsley vierde onlangs haar honderdste verjaardag, maar is - als eigenaresse en supporter - nog altijd te vinden op meerdaagse eventingwedstrijden. De lange reistijden deren haar niet: "Het houdt me in leven!"

De beste merrie van Lady Kingsley, Aeolia, nam in 1974 en 1976 deel aan de Badminton Horse Trials en werd daar gereden door Kingsley’s zoon Hugh. Met de nakomelingen van Aeolia wordt nog steeds gefokt. Eén van hen, Tommy Tittle Mouse, wordt momenteel op CCI3*-niveau uitgebracht door Jo Rimmer. Kingsley reist nog altijd regelmatig ver om haar fokproducten te kunnen aanschouwen.

Veranderingen in de sport

Kingsley geeft aan dat ze de voorkeur had aan het de drie daagse wedstrijden van vroeger en heeft door de jaren heen vele veranderingen in de sport meegemaakt. “Het was heel, heel anders dan het nu is. Je droeg een fluwelen hoed en een oude trui. Als je viel, zette iemand je weer op paard en gaf je fluwelen hoed terug.”

Bron: Horse & Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook