Ga naar hoofdinhoud

Bizar ongeluk wordt Oliver Townends voormalig CCI4*-paard Cooley SRS fataal

Oliver Townend met Cooley SRS Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Een bizar ongeluk in een cross-country training heeft Cooley SRS (Ramiro B x Kiltealy Spring) het leven gekost. Het voormalig CCI4* eventingpaard van Oliver Townend werd in 2018 verkocht aan Hazel Shannon. De Australische amazone raakte zelf ook gewond. Momenteel verblijft ze met leverschade in het ziekenhuis.

Volgens Shannons werkgever Heath Ryan komt de amazone er naar verwachting weer volledig bovenop. Cooley SRS liep bij het ongeluk een gebroken dijbeen op.

Chirurgische ingreep niet mogelijk

“Dankzij de inspanningen van zijn eigenaren van zijn eigenaren Terry en Ginette Snow en onze twee dierenartsen Peter Tabak en Robin Bell, hebben we de hele wereld afgezocht naar mogelijke chirurgische ingrepen, die Cooley misschien hadden kunnen redden. Helaas mocht het niet zo zijn.

Stilletjes op weg naar hoogste niveau

“Aero (roepnaam Cooley SRS, red.) werd voor Hazel gekocht nadat ze met Willinga Park Clifford haar derde vijf sterren-wedstrijd in Adelaide won. “Ze waren stilletjes op weg naar het hoogste niveau. Twee weken eerder werden ze nog negende op CCN4* Canberra.”

Bron: Horse & Hound

2 reacties op “Bizar ongeluk wordt Oliver Townends voormalig CCI4*-paard Cooley SRS fataal

  • Thomas

    Nogmaals geachte “paardenliefhebbers”,
    Hoeveel “slacht”offers moeten er nog vallen!! Wie grijpt in?

  • Rabou123

    Staan weinig details. Betreft een training. Niet zoals foto doet vermoeden een wedstrijd, Misschien wel een ongelukkige struikelpartij….dus ingrijpen ? Eerst maar eens de feiten ipv emoties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook