Ga naar hoofdinhoud

Eventing team vijfde in FEI Nations Cup Houghton Hall

Laura Hoogeveen met Quibus (v. Quasimodo Z) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Nederlandse eventingteam is op een vijfde plaats geëindigd in Houghton Hall waar de eerste FEI Nations Cup van het seizoen werd verreden. In Engeland kwamen Elaine Pen, Laura Hoogeveen  en Willemina van der Goes-Petter aan de start. Bondscoach Bettina Hoy kon helaas geen vierde teamruiter opstellen. Hoogeveen was met een knappe dertiende plaats op Wicro Quibus N.O.P. (Quasimodo Z x Rupie Star xx) de beste Nederlandse in het klassement.

Met de vijfde plaats sprokkelde het Nederlandse team zo toch de eerste punten bijeen in de FEI Nations Cup. Dat is belangrijk omdat via deze serie landenwedstrijden aan het einde van het seizoen één startplaats voor de Olympische Spelen van Tokio wordt toegekend. Nederland kan zich nog met een eventingteam plaatsen voor Tokio door een goede prestatie op het EK dat eind augustus in Duitsland wordt verreden, of via deze FEI Nations Cup.

Sterke cross Laura Hoogeveen

Duitsland won het landenklassement en ook de individuele overwinning kwam in Duitse handen. Christoph Wahler won de wedstrijd met Carjatan S (v. Clearway). In het individuele klassement was Laura Hoogeveen de beste Nederlandse op de dertiende plaats. Met haar twaalfjarige zoon van Quasimodo Z, Wicro Quibus N.O.P., bleef Hoogeveen knap foutloos in de cross en het springen. Ze voegde slechts 5.2 strafpunten aan tijdsoverschrijding in de cross toe aan haar dressuurresultaat en kwam uit op 35.1.

Pen en Van der Goes ook zonder hindernisfouten

Ook Elaine Pen bleef in de cross en het springen foutloos met Undercover (v. Fundy du Mont) en eindigde met 39.7 (6.0 tijdfouten in de cross) op de 25ste plaats. Voor Willemina van der Goes-Petter en Ekino (v. Carthino Z) was er een 40ste plaats. Het duo maakte ook geen hindernisfouten, maar kreeg in de cross 18.4 aan tijdsoverschrijding.

Uitslag FEI Nations Cup Eventing Houghton Hall 2019:
1. Duitsland – 90.6
2. Zweden – 91.2
3. Engeland – 99.2
5. Nederland – 125.7

Klik hier voor de uitslag.

Bron KNHS/Horses.nl

Eén reactie op “Eventing team vijfde in FEI Nations Cup Houghton Hall

 • Danielle Post

  Enige tijd geleden merkte ik al op dat de jeu er qua beleving bij de eventing wel af was.
  Nu lijkt de nieges er wel op te zitten.
  Nauwelijks tot geen berichtgeving. Geen tussenstand. Weinig inspirerend.
  Er was voor de wisseling van bondscoach een spirit, die zich mede uitte door uitgebreide berichtgeving in de media, die volkomen lijkt te zijn verdwenen. Hetgeen overigens in het geheel niet aan de kwaliteiten of inzet van de huidige bondscoach te wijten hoeft te zijn. Want ik denk dat beide ruimschoots aanwezig zijn.
  Maar het is wel heel spijtig, want daarmee wordt de Nederlandse eventingsport, die ruiters van wereldklasse kent, in mijn ogen tekort gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook