Ga naar hoofdinhoud

Eventingpaard Box Qutie geëuthanaseerd op WEG Tryon

Box Qutie en Anna Freskgard Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het eventingpaard van de Zweedse amazone Anna Freskgård, Box Qutie (v. Quite Easy), is woensdag geëuthanaseerd na een in de cross van de Wereldruiterspelen opgelopen blessure. De twaalfjarige merrie kwam kreupel over de finish in Tryon en werd direct naar Tryon Equine Hospital overgebracht. Vier dagen later moest alsnog het besluit worden genomen om de merrie in te laten slapen. 

Ook in de tweede week van de WEG moet de organisatie vervelende persberichten de deur uit doen. Vorige week moest de organisatie al toegeven dat na de dramatisch verlopen endurancewedstrijd 53 paarden op de kliniek stonden en er één ingeslapen moest worden.

Beterende hand

De merrie leek aan de beterende hand in de kliniek, maar de situatie verslechterde aanzienlijk door problemen met de bloedcirculatie. Daarop werd in overleg met de amazone en de team veterinair besloten om de merrie te euthanaseren. Box Qutie liep 34 internationale wedstrijden en won onder andere de driester van Strzegom dit jaar.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook