Ga naar hoofdinhoud

Franco Jeas van Andreas Ostholt ingeslapen

Andreas Ostholt

De twaalfjarige Franco Jeas (v. Friedenstraum) van de Duitse eventingruiter Andreas Ostholt leeft niet meer. De Hannoveraanse ruin is ingeslapen na een val in de cross van de driesterrenwedstrijd in het Britse Blenheim deze week.

De cross begon goed voor Ostholt en Franco Jeas, tot de waterhindernis. Franco Jeas twijfelde iets, verdraaide zijn rechtervoorbeen bij de afsprong en viel. De ruin werd afgevoerd naar een dierenkliniek, waar duidelijk werd dat hij gesplinterde breuken in zijn schouder had. Tijdens de operatie kwamen dierenartsen erachter dat het beter was het dier in te laten slapen.

Franco Jean kwam op zijn vierde bij Ostholt op stal. Hij was absoluut een toppaard, maar was lastig te managen. “Het bijzondere gevoel bij het rijden van dit leuke paard en de mooie resultaten, maar ook de weinige gelukkige momenten maakten van Franco Jeas en Andreas een combinatie die er nu niet meer is. Andreas wilde elke dag de stemming van zijn paard herkennen, want alleen dan waren goede prestaties mogelijk. Voor Andreas wordt het moeilijk over dit verlies heen te komen, de dagelijkse omgang met dit bijzondere paard zal hij nog lang missen”, is op de website van Ostholt te lezen.
In 2011 won het duo de driesterren eventingwedstrijd in Luhmühlen.

Bron: Horses/Andreas Ostholt

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook