Ga naar hoofdinhoud

Geen Aken voor Michael Jung en La Biosthetique Sam

La Biosthetique Sam zou nog één keer in actie komen op CHIO in Aken voordat zijn ruiter, Michael Jung, de achttienjarige routinier aan het einde van dit seizoen met pensioen stuurt. Zover komt het niet. Jung heeft zijn meervoudige kampioen voor aanvang moeten terugtrekken nadat de ruin zijn ijzer bij een galoptraining aftrapte.

Eind vorig jaar gaf de Olympische ruiter al te kennen dat het pensioen van zijn toppaard er aan zit te komen. Nog één keer zou de combinatie in Aken, waar ze vorig jaar nog tweede werden, in actie komen. Bij een galoptraining trapte de ruin een ijzer af. Het hoef, waar de Stan the Man xx-nakomeling, vaker problemen mee had is dermate beschadigd dat deelname aan de prestigieuze wedstrijd er niet meer inzit.

Jung wel naar Aken

Hoe de toekomst van de ruin er nu uitziet en wanneer hij definitief met pensioen gaat, is niet bekend. Jung is aankomend weekend in Aken wel in actie te zien. Niet in de eventingwedstrijd, maar in de springring met zijn paarden fischerDaily Impressed en Choclat.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook