Ga naar hoofdinhoud

Wisselende Nederlandse dressuurresultaten op CIC Strzegom

Merel Blom met The Quizmaster. Foto Daniëlle Carrière

Op CIC Strzegom hebben de Nederlandse eventingruiters in de tweesterren wedstrijd gisteren gezorgd voor een goede uitgangspositie na de dressuur. Zowel in de lange als korte CIC2* staan er Nederlandse ruiters in de top 5. In de CIC3* Nations Cup verging het de Nederlandse deelnemers een stuk minder goed, daar staat Oranje na de dressuur als team op de laatste plaats.

Met een dressuur score van 40.30 strafpunten in de lange CIC2* begint Merel Blom vandaag aan de cross als leider in het klassement. Met The Quizmaster zette zij gisteren de beste proef neer. Tim Lips heeft met Tobruk beslag gelegd op een voorlopige tweede plek met 41.60 strafpunten. Elaine Pen en Shady Grey noteerden 45.60 strafpunten en staan daarmee vijfde.

CIC2* Short

In de korte CIC2* was er voor Elaine Pen opnieuw een vijfde plek. Dit keer reed ze Dostowjeski naar een score van 41.40 strafpunten. Michael Jung gaat met Lennox 364 in deze rubriek aan de leiding. Hij noteerde 35.50 strafpunten.

CIC3* Nations Cup

In de driesterren Nations Cup gaat het Duitse team bestaande uit Michael Jung met fischerRocane FST, Jörg Kurbel met Brookfield de Bouncer en Falk-Filip-Finn Westerich met FBW Gina K aan de leiding met een totaalscore van 140.80 strafpunten. Opmerkelijk is dat zij, in tegenstelling tot de andere deelnemende landen, geen wegstreepresultaat kunnen noteren aangezien dit team maar uit drie combinaties bestaat.

Zweden staat op dit moment op de tweede plek, gevolgd door Italië.

Het Nederlandse team met daarin Renske Kroeze en Jane Z, Jordy Wilken met Chapeau Spirit, Tim Lips met Brent en Eef Hamers met Capri van’t Gestelhof brachten het er met 182.70 strafpunten een stuk minder vanaf. Zij staan op dit moment op de achtste en laatste plek. De cross en het springen staan dit weekend nog op het programma waardoor het nog niet helemaal bekeken is voor Nederland.

CCI3*

Merel Blom heeft met Chiccolino in de CCI3* in de dressuur voor Nederland het beste resultaat neergezet. Zij staat met 51.50 strafpunten op een voorlopige 12e plek. Aan de leiding gaat in deze rubriek de Italiaan Stefano Brecciaroli met Roulette B die 41.90 strafpunten scoorde. Ook de tweede plek wordt door deze ruiter bezet, ditmaal met Viscount George.

Jordy Wilken staat met Burry Spirit op een voorlopige 26e plek.

Klik hier voor de uitslagen van de dressuur CIC2* long
Klik hier voor de uitslagen van de dressuur CIC2* short
Klik hier voor de uitslagen van de dressuur CIC3* Nations Cup
Klik hier voor de uitslagen van de dressuur CCI3*

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook